Emotiile pozitive!

Constat de ceva ani ca, multi oameni au devenit “impovarati” de emotii puternic negative, nu reusesc sa isi mai controleze anumite manifestari, sau foarte des aud cuvantul “xanax”!
Vedem foarte des, in media, langa noi, oameni care nu mai reusesc sa manifeste buna vointa, buna dispozitie, intelegere etc, si cred ca multi dintre noi am avut asemenea momente macar pe o perioada de o luna aproximativ, in viata noastra.
Sunt momente de viata cand, e firesc sa fie asa, dar nu pe perioade foarte lungi.
Cineva ma intreba zilele trecute “de ce ai posta obtinerea gradului, pe face book?”.
Primul raspuns, involuntar cumva, a fost “este o bucurie mare pe care doresc s-o impartasesc”!
Am citit nu unul, ci mai multe declaratii date de specialisti, medici neurologi, psihiatrii, psihologi care spun “hai sa privim cerul mai des, hai sa ne concentram pe “ce ne place, ce ne dorim”, pe valori umane etc.
O cale de a-ti imbunatatii starea emotionala generala este sa iti aduci si emotii pozitive in aceasta stare emotionala”.
Pentru mine pozitiv inseamna un succes , o realizare dar si lucrurile firesti si foarte des intalnite in jurul fiecaruia, copiii, soarele, florile, iarba, animalele, ciocolata, etc.
Am auzit ieri, duminica, “ma duc la serviciu dar ma bucur ca-l am si ma bucur ca pot”! un alt exemplu…
Imi doresc si va doresc sa ne concentram si catre pozitivul din viata noastra, ne-ar folosii si exista, doar ca uneori nu il mai vedem!

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *