Monthly Archives: November 2017

Cam asa e in Romania, acum!

O mare problema a noastra si implicit a tarii, este ca multi romani au pierdut ECHILIBRUL!
Credinta aduce echilibru, dar nu doar ea!
Pentru mine credinta nu inseamna doar mersul la biserica. Credinta este sinonima cu increderea!
Credinta inseamna ajutor, respect, toleranta, DAR IN CALITATE DE OM!
Credinta este necesara de la nastere, pana la moarte, dar pe langa credinta, intervin educatia, in familie, apoi in scoala, apoi in societate etc! Toate sunt cu rost si impreuna, in functie de situatie!
Ca om, cu credinta, imi aleg o meserie la un moment dat, imi fac si o familie si fata de fiecare, manifestarea este diferita!
Nu sunt sot la serviciu, nici psiholog acasa, nici elev in familie etc!
La noi cam asa stau lucrurile, nu mai sunt la locul lor!
Va explic: toti suntem oameni, dar fiecare om are o meserie!
Exempul:
Politist este meserie, acolo la serviciu, in orele de program. Tu domnule politist, daca eu vin sa ma plang la dumneata, ca cineva a incalcat legea, nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, nu imi cere mie sa acord toleranta, CA ACOLO, TOLERANTA NU E BUNA! NICI LA MINE, NICI LA DUMNEATA!
Acolo se aplica legea! Suntem in 2017, un stat cu legi, pe langa credinta!
ACOLO LA SERVICIU, LEGEA E SEFA! Ati plecat de la serviciu, ati ramas la calitatea de “om”, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, dar in afara serviciului. Ma refer la familie, in primul rand, apoi la ceilalti oameni din vecinatatea ta! Acolo are loc toleranta!
LA SERVICIU dumneata RESPECTA legea, AJUTA-MA si nu numai pe mine (ca multi au copii si isi fac griji pana ajung acasa) si asa, plec cu SPERANTA/INCREDEREA ca va fi mai bine!

In loc de meseria de politist, adaugati alta si folositi-va experienta personala! Un exercitiu de imaginatie pentru mentinerea echilibrului!

Am ales acest exemplu, destul de clar sper eu, si referindu-ma la fiecare!
Cand sunt la serviciu, am o fisa a postului, care poate nu are legatura cu toleranta, sau ajutorul, NU MA BATE DUMNEZEU, DACA O RESPECT, pe ea , fisa postului! Ma bate, daca nu o repect, daca exagerez sau fac un abuz, o nedreptate, cu buna stiinta, altfel NU!
Credinta este cea care ma sustine, ca om, sa-mi iubesc familia, profesia etc si sa ma manifest in echilibru, in fiecare latura a vietii mele, acum in familie, mai tarziu la serviciu etc!
Credinta ne lumineaza mintea, iar unde nu reuseste ea, intervine psihologul, sa invatam sa facem diferenta, politistul, sa invatam sa respectam legea, medicul sa ne mentinem sanatatea etc, pentru ca toate sunt date de Dumnezeu, pentru ECHILIBRU in lume!