Monthly Archives: May 2017

COLEGILOR MEI !!!

Stim toti ca nu putem schimba lumea, am inteles-o de pe la 20 ani, aproximativ, cu totii si am mai invatat, si in formarile noastre ca exista si nereusite motivate, explicate!
De aceea ma bucur ca existati, ca exista diverse forme de psihoterapie si poate asa avem sanse mai mari de schimbare pentru o “lume mai buna”!
Pe Facebook am declarat ca am lucrat gratis. Acum vreau sa explic si in ce context, SUSTINAND CA MUNCA NOSTRA ARE VALOARE si nu sustin activitatea gratis, decat pentru membrii familiei si prietenii foarte apropiati!
Am lucrat gratis adica sedinte neplatite, pentru ca:
– dupa 7, 10 , 12 sedinte , la ultima, anuntata, mi s-a spus, si la sfarsitul sedintei cateodata, “am uitat portofelul acasa”, “am uitat sa scot bani de la bancomat”, etc
– sau dupa a treia, doua, “nu am bani acum, dar va aduc data viitoare”, fara ca data viitoare sa mai existe
Ca acestea se intampla de maxim 10 ori pe an, este adevarat, dar cam acesta este GRATISUL meu, in cabinet.
Stiu ca ne confruntam cu multe, lucram cu multe si de aceea VA SUSTIN si VA MULTUMESC, pentru ca impreuna schimbam ceva , si ca sa pastram umorul, “pe ici , pe colo, in punctele esentiale, zicea cineva “persoana importanta”, zic!
Spor, succes, numai bine, deontologie si rezultate, va urez si imi urez!
Cu drag, voua!

Iubirea neconditionata/ corecta / complexa!

Se vorbeste despre iubire neconditionata, da, dar in primii aproximativ 5 ani, de viata (daca vorbim de copil), de relatie (daca vorbim de sot), dar apoi iubirea asta neconditionata poate devenii acceptare, dar eu ii spun CORECTA! Adica laud, daca e de laudat si critic, daca e de criticat, totdeauna tansmitand celuilalt ca IUBIREA ramane, si la critica! Iar COMUNICAREA/NEGOCIEREA, in IUBIRE, sunt comportamente pe care, daca stim sa le folosim, isi fac treaba foarte frumos!
Si putem iubii de mai multe ori, CORECT, COMPLEX gandindu-ma la faptul ca o mama poate avea mai multi copii! Ca iubirea difera e clar, dar intensitatea ei, poate fi de multe ori aceeasi!
SUCCESUL unei relatii, indiferent de natura ei, nu tine doar de iubirea neconditionata, ci de corectitudine, fata de mine, implicit fata de celalalt!
IUBIREA NECONDITIONATA/CORECTA/COMPLEXA se pot invata, nu toti le stim de la inceput, de multe ori confundam iubirea cu indragostirea, dar nu-i la fel.
Dar corectitudinea da, asta este ceea ce stim toti, de la inceput, sau cel putin, asa ar fi de dorit! Dar si aici exista sanse, cu ajutor, ne-o putem reamintii!

EDUCATIE cu iubire si iertare!

Psihologia pe care o stiu eu, pana in prezent, vorbeste despre mame, mame care nu isi iubesc copiii!
Eu o sa vorbesc aici despre mame, mame care iubesc prea mult!
Iubirea prea multa, in general, nu este buna!
De aceea este de dorit, sa iubim cu masura!
Deci dragi mame si dragi doamne, va urez sa iubiti cu masura!
Pentru mamici: daca copilul a facut 18 ani, iubiti-va mai mult sotul si mai putin copilul, cu certitudine! Dar totdeauna, sa ne amintim ca ordinea este: Dumnezeu, eu, sotul meu, copiii, parintii, prietenii etc!
Si pentru ca sunt MAMA, PSIHOLOG si OM (inainte de toate) va iubesc pe fiecare cate putin (mental), va respect foarte mult si imi doresc sa fac “educatie”, unde e cazul, cu iertare, multa iertare!