Monthly Archives: January 2014

Stiti cu ce jocuri se joaca copiii vostri?

Am  formulat asa intrebarea pentru ca Victorasu’ (copilul meu) are doi ani si trei luni  si  nu are acces la internet sau playstation si dupa ce am auzit astazi, legat de intrebarea de mai sus , nici nu cred ca o sa aiba prea devreme (aproximativ 7 ani).

Exista jocuri in care daca omori oameni, in diverse feluri, primesti bani. Am stat ceva timp, inainte sa continui acest post,  pentru ca este foarte important ca parintii sa intelega gradul ridicat de afectare al acestor jocuri , asupra mintii unui copil.

Drogurile afecteaza fizic si mental, aceste jocuri afecteaza doar mental dar cu o doza dubla , as zice. Apoi drogurile pot fi eliminate din organism , dar aceste jocuri nu pot fi eliminate din minte. Chiar daca uitam , informatia ramane in mintea noastra la nivel inconstient .

Studiile spun ca bagajul cu care plecam din familie nu prea mai poate fi schimbat, de aceea este important sa constientizam rolul pe care, noi parintii, il avem in viata copiilor nostri.

Ne ocupam cam mult de confortul material si destul de putin de planurile emotional-afectiv, cultural-educativ sau spiritual in viata noastra si in relatie cu ceilalti.

Victor si Bianca

De-a lungul anilor de terapie , au fost clienti care imi cereau parerea despre diverse evenimente publice cumva , sinuciderea Madalinei Manole, relatia controversata Prigoana- Bahmuteanu etc.

M-am gandit sa discut putin si despre evenimentul momentului si nu atat de divort cat de comportamente pe care le putem aborda  si  noi ceilalti.

O sa incep cu el si merita aprecierea mea pentru atitudinea avuta in general pe posturile TV, si ma gandesc la fapul ca aceasta atitudine controlata, corecta si frumoasa exista in mare masura si in viata de zi cu zi a lui Victor . Toti am avea de invatat din atitudinea lui. Sper si ii doresc foarte mult sa aiba atata forta sa mearga inainte cu acest comportament. Eu consider ca iubeste rational si sanatos . BRAVO pentru interviul si declaratiile date la adresa Biancai.

Acum , cum am spus mai sus, el inca o iubeste si cred totusi ca decizia de a divorta este cam grabita si generata de faptul ca “gura lumii” ne influenteaza pe toti intr-o mai mica sau mai mare masura.

Acum,  Bianca nu cred ca este nici prima si nici ultima femeie care s-a casatorit pentru a atrage atentia celui pe care il iubeste de fapt.

In numele iubirii s-au facut si or sa se faca multe.

Cineva spunea ” Bianca si-a stricat imaginea” si asta ma duce cu gandul la un tablou peste care aruncam noroi. Pai tabloul are o singura fata si s-ar putea sa fie stricat in situatia asta, dar Bianca nu este tablou, este un om si poate arata lumii o multitudine de fete, poate chiar una care sa ne surprinda pozitiv, in viitor.

Eu cred ca fiecare dintre noi are posibilitatea sa isi imbunatateasca atitudinea , daca isi doreste asta si depune efortul necesar. Iar de placut lumii in totalitate n-o sa placem niciodata.

Ce as face eu in locul Biancai? Pai pentru a lamurii situatia cu domnul C si plecand de la faptul ca il iubesc asa de tare, i-as comunica ca sunt dispusa sa incerc o relatie de aproximativ un an in conditile puse de el ( nu orice conditie, dar as tolera destule). Bine, asta as fi facut inainte de casatoria cu Victor, dar niciodata nu este prea tarziu.

De ce as alege varianta asta ? Pentru ca anumiti barbati considera ca inca nu sunt pregatiti pentru o casatorie, sau mai au nevoie de timp pentru a se convinge ca ea este femeia potrivita etc.

Daca prima varianta nu este de succes si ajungem la raspunsul negativ al domnului C in legatura cu casatoria, nu cu relatia, Bianca ar avea doua variante : sa tolereze situatia asa, sau sa renunte la domnul C si sa invete sa mearga mai departe. Eu personal i-as recomanda-o pe ultima si m-as intoarce la Victor in conditiile lui, pentru ca ii acord increderea necesara de a avea conditii de bun simt.

Daca ea ar alege continuarea relatiei, fara casatorie , este dreptul ei, pentru ca nu stiu sa existe niste cerinte scrise in functie de care sa alegem.