Monthly Archives: March 2015

Succesul unei relatii de cuplu!

Din experienta de cabinet am invatat ca o casatorie care a inceput din dragoste  nu se desfasoara mai bine decat alte casatorii incepute din alte motive ( “eram la varsta potrivita”, “parintii au spus ca este persoana cu care o sa ma inteleg”, “interese de diverse feluri” etc)

Am tot cautat ce anume este la baza unei casatorii care functioneaza bine in mare masura si concluzia la care am ajuns este urmatoarea : daca relatia s-a bazat pe dorinta comuna de a fi impreuna si de a face tot ce tine de fiecare partener , pentru buna functionare a relatiei, acesta este printre cei mai importanti factori de pastrare si imbunatatire a relatiei de cuplu.

Dorinta de a avea si imbunatatii relatia este o motivatie puternica pentru a lucra si pe alte aspecte : comunicarea, intimitatea, angajament etc.

Daca zilnic , sau cel putin saptamanal imi spun ca imi doresc relatia asta si imi doresc sa fac tot ce tine de mine pentru a functiona bine, sunt sanse mult mai mari de a traii  confortabil intr-o relatie de cuplu. Si asta este valabil pentru ambii parteneri!

Iar celelalte se mai imbunatatesc : in cabinetul de consiliere, la medicul de familie, la sala de sport , o cina la restaurant, concedii etc.