Monthly Archives: May 2015

Psihoterapeutul- “medicul de familie al mintii”

Astazi am auzit, pentru a nu stiu cata oara, “am ajuns si aici din pacate”, un client referindu-se la cabinetul de psihoterapie.

Asa cum exista sanatate fizica, iar cel care se ocupa de asta este medicul de familie, asa exista si sanatate mentala si cel care are competenta pentru asta este psihoterapeutul.

Medicul de familie intervine de la preventie , consiliere ,pana la tratament, asa si psihoterapeutul poate face preventie (educatie pentru sanatate mentala) consiliere pe diverse situatii (dezvoltare si optimizare personala) si atunci cand este cazul face tratament al unei boli mentale.

Eu asociez atacul de panica cu viroza si implicit celelalte tulburari mentale cu multitudinea de bolii fizice.

Toti facem viroza , deci si atacuri de panica!

Toti avem nevoie de medicul de familie, deci si de psihoterapeut!

Ii admir pe copii pentru ca ei intra in cabinet cu interes si pleaca de cele mai multe ori cu bucurie. Avem de invatat de la ei!

Dedicatie

A trecut mai mult de un an de cand am divortat. Mi-am pus multe intrebari si am incercat sa-mi raspund “de ce am ajuns la divort?

Fiecare are parti bune, fiecare a gresit! De obicei, oboseam pe rand si celalalt reusea sa sustina relatia, dar pentru ca am obosit amandoi, in acelasi timp, asta a fost calea de rezolvare pe care eu am gasit-o. O colega si prietena , pe psihoterapie experentiala, spunea: decizia de a divorta o ia cel care are mai multa forta, nu stiu daca e asa. In forma mea de terapie, cognitiv -comportamentala, mergem pe ideea “salvam individul, pentru ca el poate forma in viitor un alt cuplu, care poate functiona mult mai bine”. Eu pe asta am mers, dar doar viitorul poate confirma sau infirma asta.

Asa cum am spus , de multe ori, orice situatie de viata  are si avantaje si dezavantaje.

Foarte important : avem un copil grozav, pe care il iubim foarte tare, amandoi!

Concluzia mea “ASA A FOST SA FIE!”

MULTUMESC MULT, FOSTUL MEU SOT!
Si dedicatia: