Barbatii si viata sexuala

Zilele trecute vorbeam cu o cunostinta, medic neurolog, despre barbati. Doamna stia ca am divortat, iar dansa fusese casatorita de doua ori. Imi povestea ca, venind la un control neurologic, deci cu o problema de sanatate reala, unii barbati (cu varste avansate , a specificat doamna) o intrebau daca mai pot avea viata sexuala .

I-am explicat ca barbatii acorda o mare importanta vietii sexuale, deoarece exista explicatii genetice , fiziologice care sustin acest interes crescut si nu este o problema, ci o realitate pe care este de dorit sa o cunoastem si s-o acceptam.

Asa cum noi ne relaxam cu ajutorul cumparaturilor, discutiilor cu prietenele etc,  asa si barbatii considera cea mai buna metoda de relaxare, actul sexual. Daca unele femei se intreaba “uite ce problema are (avem)  si el are chef de sex?” , da este foarte posibil si normal, pentru ca este calea prin care ei, barbatii isi gestioneaza emotiile si , reamintesc, exista niste explicatii obiective, in spatele acestui mod de gestionare emotionala.

Actul sexual, de obicei, este pentru barbati principala modalitate prin care isi arata iubirea pentru partenera lor, pe cand noi asteptam flori, bomboane ,cadouri etc.

Daca ne analizam relatia de cuplu, tinand cont de aspectele de mai sus si comunicam pe temele  astea in relatie, avem sanse sa mai imbunatatim ceva, avand in vedere. ca pe langa sustinere, comunicare, respect, viata sexuala este un factor de sustinere, a vietii de cuplu!

5 (100%) 1 vote

4 thoughts on “Barbatii si viata sexuala

 1. Ionescu

  “inbunatatim” sau “imbunatatim “?

  O regulă de bază a limbii române spune că “înainte de ‘b’ și ‘p’ se pune ‘m’”

  Reply
 2. Lumina

  Eu cred ca barbatul isi arata natura primitiva prin actul sexual, nicidecum iubirea. Si asta tine de ce a vazut in mediul in care a crescut, pornind de la parinti/modelul parental si pana la momentul la care eu postez aici si mai departe. Exprimarea sexualitatii in plan material reprezinta, de cele mai multe ori, singura maniera de comunicare a barbatului cu mediul inconjurator si cand spun asta, nu ma refer numai la partenera.
  De cele mai multe ori, barbatul nu stie sa iubeasca, cu atat mai putin sa-si exprime iubirea, caci puternica legatura pe care o are cu mama nu l-a invatat sa simta, sa manifeste si sa traiasca iubirea, ci dependenta. Si e de inteles si, mai ales, de iertat aceasta. Pentru ca nici mama, la randul ei, nu a avut model de iubire.
  Caci iubirea nu se invata, ea se traieste. In inima.

  Reply
  1. admin Post author

   Asa o traim noi, doamna draga! Ei au alte cai de manifestare, ajung chiar sa lupte pentru noi, daca ii iubim neconditionat!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *