Author Archives: admin

Azi, despre mine….

La 30.01.2021 am început, al cinșpelea an de cabinet, psihoterapia, prima, apoi psihologia clinică.

Mai am de învățat, să reinventez și rescriu psihologia, aș spune, în cabinet!

Public a fost în trecut, destul …..

……plus să scriu 100% corect gramatical, să așez textul asta frumos, în pagină, bla, bla, bla…….., dar ACUM încep să mi rezolv fricile, sunt om, există și la mine. Au rost unele de fapt, chiar utile și benefice, dar frica, fricilor este frica de remăritat!!!

Scriu cum îmi vine, de azi, și mă bucur enorm de detașare de părerea unora, mă concentrez pe relaxare și odihnă, înainte de orice…..

Și vă mulțumesc, de toleranță, de acceptare, de colaborare, de binele pe care încercați să l transmiteți……………în final, de timp, de timpul vostru…….

….acordat mie, MULȚUMESC, Oana……

Copilului meu!

Mulțumim că ne-ai ales ca părinți, nu avem cum să ne dorim mai mult, te descurci foarte bine, pentru vârsta ta și știu că, ești făcut, să te descurci!
Cu tine am învățat să iubesc și-i cel mai important lucru!
Iubirea noastră o să te însoțească TOTDEAUNA!
Cu drag mama, dar cred că și tatăl tău, gândește la fel!

De ce nu …..

…..de ce nu mai scriu? Toate s-au scris, sau chiar rescris. Vă recomand să trăiți, cea mai importantă e trăirea, experiența de viață. Să stai tu cu tine, în mare parte din timp, nu înseamnă să trăiești! TRĂIȚI!!!
Cu drag, Oana! un om ca voi…..

TERAPIE COMPORTAMENTALĂ

Am constatat că există multe situații cand aveți nevoie de susținere, mult mai mult decât ședințele de cabinet, detaliez:
– unor oameni le este frică să mai iasă din casă
– unora le este frică să manânce in oraș, să parcurga drumul către serviciu etc
– vine pe lume primul copil și va apucă frică, doar la ideea că vă întoarceți împreună acasă
– nu știți ce să mai faceți să colaborați cu copiii dumneavoastră, iar ei nu consideră că au o problemă
– și multe altele asemanatoare….
Eu, cu această TERAPIE COMPORTAMENTALĂ, îmi doresc să vă ajut, pe cei care locuiesc în Ploiești, sau maxim 5 km distanță de Ploiești.
Condițiile sunt discutate telefonic, prin colaborare, negociere și comun acord.
Dacă aveți nevoie de ajutorul meu, în afara cabinetului, adică în spațiul real, în care se desfașoară dificultatea dumneavoastră eu voi fi acolo și imi doresc să reușim, ÎMPREUNĂ, să restabilim echilibrul!

O cafea on line…

Mulțumesc mult de atenție, implicare, bun simț în prezența mea on line, pe Facebook și astfel am avut ideea de a ne bea cafeaua impreuna, on line, macar o data pe saptamana, mi-ar placea.
De obicei aceea zi cred ca o sa fie sâmbata, dar daca schimb ziua o sa anunț cat mai devreme, folosind o postare pe FB.
In aceasta intalnire mi-ar placea sa primesc intrebarile/curiozitațile voastre și va raspund cu mare drag, daca raspunsul ține de mine.
Sper sa ne vedem la cafea, suc, lapte etc ON LINE!
Mulțumesc mult, cu drag!

Facebook!

M-am mutat și acolo! Psihoterapeut Civitu Oana
Va astept cu drag, DOAR PENTRU CITIT!
FOLOSITI TELEFONUL insa , pentru comunicare, este calea aleasa de mine, cel mai des!
Multumesc anticipat, pentru tot!
Cu drag…..

https://www.facebook.com/oana.civitu/

…sa invatam sa facem diferenta/rezolvam/controlam….

De multe ori si de cativa ani buni, spun urmatoarea fraza in cabinet “toti avem anumite dispozitii emotionale negative accentuate, trecand prin anumite perioade de viata, diferenta dintre mine si dumneavoastra, este ca eu stiu sa le controlez, abordez”.
Anul trecut, vorbind cu o doamna doctor psihiatru, aceasta spunea: “toti avem probleme”, nu am contrazis-o dar mi-am lamurit afirmatia aceasta, mental.
DA, TOTI AVEM PROBLEME, unii unele financiare semnificative, altii boli fizice grave, altii dependente serioase de alcool/ droguri/ jocuri de noroc/ sex excesiv ori devianta sexuala, probleme serioase de incalcare a legii (arme sau violenta fizica), o gama variata, ce sa zic (le-am aflat din cabinet si nu numai)!
Ii multumesc lui Dumnezeu ca am descoperit formarea in terapie si m-am oprit doar la anumite probleme emotionale si atat, care spun eu, sunt de dorit in schimbul celorlalte si chiar firesti si de asteptat, in legatura cu anumite situatii complexe de viata (divort, prima sarcina, pierderea serviciului, o situatie care ti-a pus viata in pericol etc)!
Pe unii ii apuca starile emotionale puternic negative, DOAR CAND SE GANDESC la asa ceva, daramite sa mai si treaca prin ele….
Viata ne aduce de toate, va garantez si bune, si rele, dar sper sa ramanem doar la manifestari emotionale negative accentuate si atat!
Iar daca vreti sa va invat si pe dumneavoastra, ceea ce m-au invatat formatorii mei, inclusiv cei 11 ani de cabinet, va astept cu sustinere, echilibru si SINCERITATE!
Orice problema are, cel putin, o solutie!

DUMNEZEU!

DUMNEZEU a fost, este si va fi, in mintea mea, PENTRU TOTDEAUNA!
Omul isi face rau singur, ce da, aia primeste, pe diverse cai, de-a lungul vietii si de obicei, cand “i-e luma mai draga”!
Multumesc Doamne, pentru tot!
Oana Civitu

Barbaților ”adevărați”!

Noi oamenii, avem în personalitate și masculinitate, și feminitate! Când spun bărbați ”adevărați”, mă refer că, pe lângă ca sexul arată asta, asta arată si procentul de masculinitate mult peste medie, din personalitatea lui!
Ma uit la NEATA’, cu Razvan si Dani.
Il vad pe Dani (si nu e singurul, ca persoana publica, multi din cei neinsurati pana la 40 si peste, dar si din cei casatoriti o parte) si vad cum a ales sa ramana singur, pentru că el știe, că există o singură persoană, pentru el și dacă nu a găsit-o, se descurcă foarte bine el, cu el.

Am perceput-o ca sensibilitate, înainte, deoarece bărbații adevărați sunt chiar foarte rar de găsit!
Am un client care alege sa ia pastile, in loc sa accepte că de fapt, el își afirmă/dezvoltă masculinitatea, ca parte a personalității doar pentru că societatea NU MAI RECUNOAȘTE AȘA CEVA!
EL SI CEILALTI, SUNT CEI CARE NE POT FACE LUMEA MAI FRUMOASA!
Doar EI, mai pot sa ne opreasca din “nebunia noastra profesionala-cariera” îi spunem noi, femeile cu anxietate innascută.
Deci dragilor BARBATI adevărați, voi sunteti singurii, in viziunea mea, care mai puteti salva lumea.
VOI aveti taria, forta, adaptabilitatea, asertivitatea, mobilitatea de a comunica, colabora, gestiona foarte, foarte bine, în foarte mare masura, situatii de viata foarte complexe!

Viata!

Viata nu ne ofera garantii, sau certiudini si foarte bine face.
De multe ori oamenii aleg sa dea vina pe ea, sau pe altii pentru rezultatele obtinute.
Au dreptate partial, pentru ca parintii si educatia lor pot dauna semnificativ.
“Parintii”, care vor sa se apere, spun “da, dar am doi copii si unul ce bine se descurca si altul cat de rau”. Da, pentru ca atitudinea voastra, relatia voastra cu fiecare este diferita.
Ca exista Dumnezeu si el are grija sa avem drepturi egale, raportandu-ne la intreaga viata a unui om, aici oamenii iar pot rata semnificativ, pentru ca aleg sa uite de Dumnezeu.
Ma intorc la GARANTII, acestea ni le dam noi si toti avem sansa asta, daca vrem s-o accesam.
Vorbesc de judetul Prahova acum, sunt oameni fara familie, fara educatie, fara Dumnezeu si NU ESTE CULPABILIZARE, ESTE REALITATE, o realitatea pe care daca nu o acceptam ca problema, nici nu incepem s-o rezolvam prea curand.
FIECARE este responsabil de ceea ce face, legal, de la 18 ani.
Hai sa plecam de la asta cand ajungeti la mine in cabinet, mai ales parinti de 40 aproximativ, cu copii cu boli mentale severe.
Șansa de a vă schimba viata semnificativ, se legă de exercițiul dumneavostră, cu ceea ce învățați în cabinet.
ESTE MUNCA VOSTRA, pentru ca ati ales sa “dormiti” mult prea mult.
Toate au rost si se intampla la randul lor, sa spune ca “este un timp, pentru toate”, dacă învațăm sa facem diferența.
Multi din Prahova au ales sa fie ei Dumnezeu si de aici DEZECHILIBRUL s-a intins si s-a asezat, tot mai mult, nu au respectat ROSTUL si SENSUL lucrurilor!
Iar eu cu Dumnezeu in minte, iubesc enorm aceasta VIATA, tocmai pentru ca nu imi ofera nici o garantie si stiu foarte clar, ca eu sunt RESPONSABILA de faptele si starile mele!
Ca mai gresesc cateodata, e firesc si normalitate si nu-i ceva semnificativ, oricum!