Sunt om , ca si voi!

# In week end (martie 2017) am fost la un curs, pentru interventie la copii si adolescenti, o sa-l promovez pe pagina FB a Colegiului Prahova, dar aici vreau sa povestesc altceva.
Vorbind despre bebelusi, o colega spunea “trebuie sa primeasca doar lapte matern, e foarte important”.
Eu am tacut, dar am gandit “bai frate, din toate experimentele citite, am ramas cu ideea ca, CEA MAI IMPORTANTA SI DE OFERIT COPILULUI, ESTE AFECTIVITATEA”.
De ce am tacut? Pai daca un om a invatat ca hrana este cea mai importanta, daca vin eu sa-i zic, ca NU, ma IGNORA. Deci e de dorit sa incepem sa oferim afectivitate, unui om care i s-a dat mancare( in primul rand) si apoi sa il lasam sa vada cum e asta, sa primesti intai, afectivitate. Apoi o sa-i placa si o sa vrea, o sa inceapa sa pretuiasca intai AFECTIVITATEA si la un moment dat o sa inceapa sa si ofere!
Ca nu toata lumea isi doreste acest schimb, aici e o alta discutie, mult prea lunga!
Ce inseamna pentru mine, “afectivitate” in cabinet: sustinere, acceptare, respect, colaborare, congruenta, intelegere etc. Incerc sa ofer asta, in primul rand, si probabil ca, si de aceea, am adunat peste 10 ani de cabinet.
In viata personala, am invatat ca “iubim” diferit si ne foloseste, sa alegem un partener cu care avem destul de multe in comun, cu ideea de a iubii!
In relatie cu copilul este frumos, daca tii de psihologie si credinta, ii multumesc lui Dumnezeu ca am legatura cu fiecare dintre cele doua!
Si sustin psihoterapia, ca si prin ea, eu am invatat sa am cel mai frumos ECHILIBRU! Dar aici e o poveste de spus in cabinet…
…iar CREDINTA, si aici e o alta poveste, tot din cabinet….

# 330227_139484422830440_52461072_o

# De obicei eu sunt cea care sta in spatele aparatului , iar aceasta este fotografia care imi place cel mai mult, dintre cele in care am stat in fata obiectivului de filmat .  Imi place marea, in defavoarea muntelui, probabil si pentru ca fac asocierea cald- frig (sunt cam “friguroasa”).

Si sa stiti, concediul merita toata atentia si respectul, daca vrem sa ajungem mai rar la oboseala, si fizica, si mentala.

Imi place ordinea, nu totul pus la punct, ci in anumite limite.

…. imi place si muzica, plus ca am un simt al umorului, “nebun”, as zice eu!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *