Monthly Archives: March 2018

…sa invatam sa facem diferenta/rezolvam/controlam….

De multe ori si de cativa ani buni, spun urmatoarea fraza in cabinet “toti avem anumite dispozitii emotionale negative accentuate, trecand prin anumite perioade de viata, diferenta dintre mine si dumneavoastra, este ca eu stiu sa le controlez, abordez”.
Anul trecut, vorbind cu o doamna doctor psihiatru, aceasta spunea: “toti avem probleme”, nu am contrazis-o dar mi-am lamurit afirmatia aceasta, mental.
DA, TOTI AVEM PROBLEME, unii unele financiare semnificative, altii boli fizice grave, altii dependente serioase de alcool/ droguri/ jocuri de noroc/ sex excesiv ori devianta sexuala, probleme serioase de incalcare a legii (arme sau violenta fizica), o gama variata, ce sa zic (le-am aflat din cabinet si nu numai)!
Ii multumesc lui Dumnezeu ca am descoperit formarea in terapie si m-am oprit doar la anumite probleme emotionale si atat, care spun eu, sunt de dorit in schimbul celorlalte si chiar firesti si de asteptat, in legatura cu anumite situatii complexe de viata (divort, prima sarcina, pierderea serviciului, o situatie care ti-a pus viata in pericol etc)!
Pe unii ii apuca starile emotionale puternic negative, DOAR CAND SE GANDESC la asa ceva, daramite sa mai si treaca prin ele….
Viata ne aduce de toate, va garantez si bune, si rele, dar sper sa ramanem doar la manifestari emotionale negative accentuate si atat!
Iar daca vreti sa va invat si pe dumneavoastra, ceea ce m-au invatat formatorii mei, inclusiv cei 11 ani de cabinet, va astept cu sustinere, echilibru si SINCERITATE!
Orice problema are, cel putin, o solutie!

DUMNEZEU!

DUMNEZEU a fost, este si va fi, in mintea mea, PENTRU TOTDEAUNA!
Omul isi face rau singur, ce da, aia primeste, pe diverse cai, de-a lungul vietii si de obicei, cand “i-e luma mai draga”!
Multumesc Doamne, pentru tot!
Oana Civitu

Barbaților ”adevărați”!

Noi oamenii, avem în personalitate și masculinitate, și feminitate! Când spun bărbați ”adevărați”, mă refer că, pe lângă ca sexul arată asta, asta arată si procentul de masculinitate mult peste medie, din personalitatea lui!
Ma uit la NEATA’, cu Razvan si Dani.
Il vad pe Dani (si nu e singurul, ca persoana publica, multi din cei neinsurati pana la 40 si peste, dar si din cei casatoriti o parte) si vad cum a ales sa ramana singur, pentru că el știe, că există o singură persoană, pentru el și dacă nu a găsit-o, se descurcă foarte bine el, cu el.

Am perceput-o ca sensibilitate, înainte, deoarece bărbații adevărați sunt chiar foarte rar de găsit!
Am un client care alege sa ia pastile, in loc sa accepte că de fapt, el își afirmă/dezvoltă masculinitatea, ca parte a personalității doar pentru că societatea NU MAI RECUNOAȘTE AȘA CEVA!
EL SI CEILALTI, SUNT CEI CARE NE POT FACE LUMEA MAI FRUMOASA!
Doar EI, mai pot sa ne opreasca din “nebunia noastra profesionala-cariera” îi spunem noi, femeile cu anxietate innascută.
Deci dragilor BARBATI adevărați, voi sunteti singurii, in viziunea mea, care mai puteti salva lumea.
VOI aveti taria, forta, adaptabilitatea, asertivitatea, mobilitatea de a comunica, colabora, gestiona foarte, foarte bine, în foarte mare masura, situatii de viata foarte complexe!