Category Archives: Ea

Casatoria, pentru ele!

Pentru ca tot vad pareri ale altor psihologi despre cum sa decurga o viitoare relatie, m-am gandit sa expun viziunea mea despre casatorie:
Inainte de a junge la decizia de a va casatorii cu o anumita persoana, aceasta ar fi de dorit sa treaca printr-un filtru destul de atent si ceva conditionarii.
Varianta aceasta este valabila, plecand de la premisa ca, motivatia casatoriei, este o iubire reciproca (hi, hi, ha, ha)!
Apoi dupa casatorie (chiar de la restaurat-hi,hi!)o sa-i spuneti “iubirea mea, acum ai libertatea sa faci ce vrei, dar tine minte si eu am aceasta libertate si chiar imi doresc ca aceasta relatie sa dureze pentru totdeauna si sa decurga in cele mai bune conditii”
La aproape 40 de ani de viata, dupa 11 ani de experienta de cabinet si peste 12 ani de casatorie, am o mare incredere ca acest model va fi de succes si sper sa foloseasc si altora!
Eu pe acest model merg si il consider de succes!
Cu mare drag, tuturor!
Oana Civitu

Aici gresim noi, femeile !

Am vazut pe Face-book o imagine, un caine langa o femeie cu mesajul : “Cainele este singura fiinta de pe pamant care ma iubeste mai mult decat pe sine insusi!”.
Postarea este facuta de o draga prietena (Iertare, intentia e buna!), femeie deci, si stiu ca are o nemultumire la adresa barbatilor. Nu esti singura, draga mea!
Dar eu am comentat “Da, pentru ca te recunoaste de stapana, din cauza asta! Altfel te poate musca, ignora etc.”. Ca sa se inteleaga, care-i greseala pe care o facem noi femeile, fata de barbati! Si zic eu, e o greseala veche de cand lumea!
Nu suntem stapanele lor! Iar comparatia nu-si are rostul!
Iertare!
Si barbatii gresesc: unii, te considera un “premiu”; altii, “continuarea mamei”; altora le este frica sa nu ne piarda si stau toata viata cu frica asta etc….
Aleg sa ma concentrez pe ce pot eu schimba, ca femeie. Greselile lor tin de ei!
Eu personal, mai am multe de invatat!
Multumesc X , oricum….